GRÖN REHABILITERING

I samverkan med arbetsförmedlingen erbjuder vi sysselsättning och social gemenskap i lantlig miljö. 

Vi tar enbart emot kvinnor och målet är en mjuk övergång tillbaka till arbetslivet efter sjukskrivning eller långtidsarbetslöshet. 

På en liten lantgård växlar sysslorna med årstiden. Här finns får och höns. En stor trädgård med blommor, grönsaker, frukt och bär som ska skötas om. Vi har en ateljé där vi skapar av gårdens ull och gör scenografi och teaterkostymer. I vår lokal "Överflödet" har vi ibland försäljning av gårdens produkter. I köket fixas fika och tar hand om det vi odlar.

När du börjar här får du följa med någon som varit här länge och lära känna gården. Efter en tid brukar det falla på plats vilka av gårdens uppgifter som passar just dig. Varje person kan bidra på sitt sätt. Några längtar efter trädgårdsarbete, andra vill umgås med djur eller handarbeta. Vi uppmuntrar att prova olika saker och att vara med i sysslorna utomhus så du får frisk luft och ljus. Ingen behöver känna sig ensam ansvarig för någon syssla. Varje morgon berättar vi vad som är på gång just den dagen. De teaterföreställningar som görs på gården spelas av inlånade skådespelare men fungerar också som en motor i rehabiliteringsverksamheten. Teatern ger oss lustfyllt arbete i ateljén under vintern. Men du behöver inte vara teaterintresserad för att trivas här.Tider

Måndag , onsdag och fredag 9:00 - 12:20

Vi fikar 10:30 - 11.00. Gården bjuder på smörgås och kaffe/te. 

Buss

Det går smidigt att ta sig hit med X-trafik linje 141. Kliv av vid hållplats Torgbacken så hämtar vi där med bil. På samma sätt ser vi till att du får skjuts till bussen när du ska hem.

Gruppen

Vi brukar vara ca 8 kvinnor i gruppen. 

Lotta Ramqvist leder verksamheten och har kontakten med arbetsförmedlingen. Med henne planerar du och diskuterar de frågor som kommer upp och informerar om du blir sjuk. Men i övrigt är hon med och jobbar i den dagliga verksamheten.

Åsa Hertzberg är anställd som handledare. Hon växlar mellan utomhusarbete och skapande av scenografi på scenen och i ateljén.

Arbetsglädje

Vi vill skapa ett frirum för arbetsglädje och kamratskap. Det innebär att vi styr bort samtalen från ämnen som sprider oro i redan oroliga sinnen. När vi fokusera på aktivitet och en vardaglig kamratskap ger det kraft åt var och en att hitta sin väg framåt.